Botanics Clay Mask & Face Scrub

 
Botanics Ionic Clay Mask Shine Away
Havsleran i ska absorbera överflödigt fett och olja från ansiktet samtidigt som den innehåller pilbark som ska motverka orenheter och rengöra på djupet. Den ska passa till blandhy och fet hy bäst men jag har delvis ganska känslig hy och tycker att den fungarar riktigt bra.
Lite lös och rinnig i konsistensen men om man skakar den ordentligt innan så är det inga problem. Den torkar (som lermasker gör) bra på huden och stramar lite lätt men inte alls obehagligt.
Huden känns jättelen och mjuk efteråt och jag tycker att den effekten verkligen sitter i även dagen efter. Huden känns fräch och jag tycker att min hud har blivit lite bättre efter några veckors användning tillsammans med Face Scrubben.
 
Botanics Purifying Face Scrub All Bright
En ansiktspeeling som skonsamt ska rengöra på djupet, främja cellförnyelse och ge huden en fin lyster. 
Peelingen innehåller grus/sand men det känns inte för hårt mot huden. Huden blir verkligen len och mjuk, och precis som med masken så sitter effekten kvar i huden. Jag tycker att den doftar gott, men lite för parfymigt för min smak.
 
De finns att köpa på bl.a. apotek hjärtat och hälsokostbutiker, ca pris för 100 ml & 75 ml är 79 kr styck.
 
 
Botanics är ett märke framtaget av brittiska Boots. De vill inte framställa sig som ett renodlat ekologiskt märke, men de använder ekologiska och Fair Trade-märkta ingredienser. Botanics produkter är även fria från parabener och testas inte på djur. Helt ekologiska och naturliga produkter vore så klart bättre, men en kort innehållslista får helt klart godkänt av mig ändå!
 
Jag tycker att förpackningen är riktigt fin och snyggt designad. De är ganska små flaskor (100 & 75 ml) men jag tycker att det är lagom då jag gärna byter produkter lite då och då för att testa olika märken.